Hvordan laver man en app og får den ud på markedet?

1
8328
visninger
Hvordan laver man en app og får den ud på markedet?

Apps er blevet utrolig populære i de seneste par år, og med god grund. Folk begynder nemlig at bruge deres mobiler oftere og oftere, så hvis man vil følge med udviklingen og ens potentielle kunder, så er det en rigtig god idé at få udviklet en app.

Driver du en virksomhed eller har du bare lyst til at lære hvordan man laver apps, så har du nok spurgt dig selv ”Hvordan laver man en app?”. Du behøver faktisk ikke at være en professionel programmør for at lave en app. Husk på at vi alle sammen skal starte et sted, for at blive klogere inden for et bestemt emne, det er kun et spørgsmål om gå på mod, hvis man vil blive bedre til noget.

I denne artikel vil du lære, og ikke mindst blive klogere på følgende.

  • Hvilke omkostninger der er ved at bygge apps til iOS
  • Kort indledning til Apple’s eget udviklingsprogram Xcode
  • Vi hjælper dig med at lave din første app, så du får et indblik i hvordan de forskellige ting virker, som du så senere kan bruge til din rigtige app. Herudover får du også indblik i sproget Swift, som bliver brugt af størstedelen af udviklere i dag, og som også er nemt at lære
  • Guide til hvordan du får din app på App Store – og optimerer din app

Hvilke omkostninger og udgifter har jeg ved at lave apps?

Så længe at du har en Apple bærbar eller computer (fx Macbook Air/Pro, iMac osv.) så er der ikke de helt store omkostninger ved at lave apps. Årsagen er at programmet man bruger til at lave apps til iOS, kun kan bruges på Apple’s styresystem. Hvis man vil udenom dette, bliver man nødt til at kigge på en emulator, men det kommer jeg ikke nærmere ind på her.

Det er også værd at bemærke at man betaler et årligt gebyr på $99 (omkring 800kr. inkl. 25% moms) for at kunne have sine apps på App Store, og have adgang til statistikker m.m.

Til mere avanceret apps med et brugersystem, eller som på anden vis har behov for at kontakte og lagre data på en server, så kan der her også komme udgifter til disse.

Xcode – Apple’s eget program til at udvikle apps

Alle udviklere bruger Xcode til at udvikle deres apps til iOS. Har du ikke allerede hentet Xcode, så gå ind i App Store og hent programmet. Det kan godt tage et stykke tid at installere.

Programmet Xcode som bliver brugt til at lave apps til iOS
Xcode kan hentes i App Store som vist på billedet.

Når du har hentet og installeret Xcode, så åbn det. Vigtigt: Husk altid at holde dit styresystem og Xcode opdateret, så du ikke løber ind i problemer af den årsag.

Xcode vil vise dig følgende velkomstskærm når du åbner programmet.

Her har du en uddybning af hvad hver enkel mulighed gør. Læs det hurtigt igennem, og for din egen skyld, så begynd ikke selv hvis det er din første gang, men følg istedet videoerne lidt længere nede.

1. Get started with a playground

Hvis det er første gang du bruger Xcode så kan denne mulighed være god at starte med. Den fungerer lidt som en debugger, du kan skrive kode ind, og så viser den dig resultatet af din kode.

2. Create a new Xcode project

Når du vil i gang med din rigtige app, så opret et nyt projekt her.

3. Check out an existing project

Har du allerede et projekt oprettet, men vil du gerne lave ændringer i den, så vælg denne mulighed og derefter projektet.

Inden at du går i gang med at prøve at starte selv, så har jeg samlet nogle rigtig gode videoer som guider dig igennem stort set det hele, og til sidst har du lavet din egen app. Jeg anbefaler at du starter med at se dem alle sammen, og følger dem, og her mener jeg, at du ikke kun ser videoerne, men også gør det nøjagtig samme i Xcode, og tester det undervejs.

Hvordan udgiver jeg min app på App Store?

Når du synes at din app er ved at være klar til resten af omverden, så kan du oprette dig en Apple-konto hvis du ikke allerede har en, og derefter tilmelde dig Apple Developer programmet. Som nævnt tidligere, så koster det et årligt gebyr. Der findes forskellige medlemskaber alt efter om man er en virksomhed eller privat.

Hvis du allerede har alt på plads med dit medlemskab, og er klar til at indsende din app, så kan du følge videoen nedenunder. Husk dog på, at alle apps skal godkendes af Apple, inden de bliver udgivet. Det tager typisk 1-2 dage at få godkendt sin app.

Få flere downloads og brugere ved at optimere din app

Uden den helt rigtige optimering når du ikke ud til så mange brugere, som du måske gerne ville. Det er derfor vigtigt, at man ved hvem ens målgruppe er, og hvordan man skal optimere sin app til målgruppen.

De hyppigste måder til at optimere din app er ved at lave iøjefaldende billeder, gode tekster, og vælge nøgleord som folk søger efter mest. Når alt dette er gjort, handler det om at få folk til at bruge din app, jo flere der bruger den aktivt, jo højere kommer den op på de forskellige søgeord, og kan endda måske blive featured.

Næste artikelFacebook vil bekæmpe Netflix og HBO med deres egne tv-serier
Mit navn er Jesper, og jeg specialiserer mig til dagligt med app- og webudvikling. Jeg er også gæsteblogger på Wanadoo, hvor jeg deler ud af mine mange års erfaring.
DEL

1 KOMMENTAR

  1. Kan man bruge en ipad Pro eller skal det være en Macbook for at kunne bruge xcode?
    På forhånd tak for jeres svar

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here