Google opretter nyt seperat selskab til deres Google Shopping platform

0
3491
visninger

Efter Google for nyligt fik den største bøde hidtil set på 18 milliarder kroner, har de nu besluttet sig for at oprette et nyt seperat selskab for deres Google Shopping platform, så de legalt kan operere som alle andre selvstændige prissammenligningsider. Det vides endnu ikke om Google rent faktisk har betalt bøden, eller om de forsøger at trække den ud så lang tid de kan.

Ifølge Magrethe Vestager blev Google tildelt bøden fordi de åbenbart skulle have “misbrugt” deres dominerende markedsposition, til at promovere deres egen Google Shopping platform, og altså ikke have givet nok mulighed for konkurrence på området.

Se videoen her hvor Magrethe Vestager forklarer nærmere om bøden.

Fremover vil Google Shopping platformen være ejet af moderselskabet Alphabet.

Google Shopping vil konkurrere på lige vilkår og blive drevet, som om det var en selvstændig forretningsenhed – al verney fra google

Google anker dommen

Google meddelte dog selvfølgelig at de ikke var enige i dommen, og derfor ville tage et nærmere kig på sagen, så nu må vi se om den store kæmpe bliver overtalt til at betale bøden. På sociale medier og forskellige forums har der været en masse snak om hvorvidt Google har gjort noget forkert, end hvad de fleste andre store virksomheder ville have gjort. Én anden god pointe er også at det faktisk kun er de færreste, jeg kan ihvertfald fortælle at jeg personligt aldrig nogensinde har brugt Google Shopping til at købe varer online, og jeg tvivler på at andre har.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here